Elikkäs mitä ne olikaan ne tammikuun tavoitteet, miten niissä on pysytty ja onko ne tuottanut tulosta?

Liikunta

Tammikuussa aloittelin liikuntaa aika kevyesti. Tavoitteena oli tehdä vähintään kolme aerobista harjoitusta ja yhden lihaskuntotreenin. En määritellyt tarkemmin lihaskuntotreeniä tai aerobisten suoritusten kestoja tai tehoa, tavoitteena oli ainoastaan vaan liikkumaan lähteminen.

Tavoitteet olivat aika löysät ja pysyin niissä mielestäni ihan hyvin, paitsi viikolla kolme olin kipeänä ja sen viikon liikunnat jäivät kokonaan pois. Aerobinen treeni oli aika pitkälti kävelyä, loppukuusta mukaan tuli myös crosstreinerillä treenaaminen. Aerobisen treenin kesto on ollut aika lyhyttä, alle tunnin treenejä. Lihaskuntotreeni on ollut lähinnä lihasten herättelyä, en ole tehnyt minkään ohjelman mukaan sitä, vaan vähän mitä milloinkin tyyliin. Mutta tammikuussa olikin tavoitteena saada tuntumaa taas liikuntaan ja se on saavutettu. Liikuntakipinä ei vieläkään syttynyt vaan treenaamaan on pääasiassa vieläkin ns. pitänyt lähteä, mutta liikunnan jälkeen on ollut aina hyvä olo.   

Ruokailu

Tavoitteena oli, että pyrin syömään monipuolisesti terveellistä ja kevyttä ruokaa. En mässäile millään ruoalla! Eli syön vain ja ainoastaan nälkään. Tavoitteena oli syödä usein pieniä annoksia, jottei nälkä ylly liian suureksi ja aineenvaihdunta pysyisi käynnissä koko ajan.

Lisäksi päätin vieroittautua kaikista herkuista, joten ehdottomasti kiellettyjen listalla olivat:

  • kaikki makeiset, karkit, pullat, leivokset ym.
  • jäätelöt
  • kaikki suolaiset herkut, sipsit, piirakat jne.
  • roskaruoat

Ruokailuun liittyvissä tavoitteissa pysyin melkeinkin täydellisesti! Ainakin olen älyttömän tyytyväinen ja yllättynyt kuinka helppoa herkuista kieltäytyminen on ollut. :) Ehdottomasti kiellettyjen listalla olevia herkkuja en ole syönyt koko kuukauteen murustakaan!! En ole nähnyt nälkää vaan olen syönyt aika normaalia ruokaa, lounaalla aina mitä on tarjolla jne. mutta olen pyrkinyt ottamaan salaattia tai kasviksia enemmän, puolet lautasesta mieluiten. Olen kiinnättynyt kuitenkin huomiota mitä kaupasta kotiin tuon, pyrkinyt valitsemaan enemmän vähärasvaisia tuotteita. Rasvaiset leivänpäälliset jätinkin melkein kokonaan pois ja näin ollen leivän syöntini väheni huomattavasti, joskaan en lopettanut sitä kokonaan (eikä ole tarkoituskaan).

Painon pudotus ja mitat

Kuukausi tavoitteita en ole asettanut painon pudotuksen tai kiinteytyksen suhteen. Ajatuksena on ollut pudottaa tämän koko projektin aikana viime vuonna tulleet kilot (n.8kg) ja kiinteytyä niin, että mahdun vanhoihin lempifarkkuihin ja muihin vanhoihin vatteisiin. Olen erittäin tyytyväinen tammikuun tuloksiin, kyllä sitä näköjään hoikistuu maalaisjärjelläkin ilman kalorien laskentaa, ainakin vielä tässä vaiheessa. Lempifarkkuni mahtuvat jo kokonaan päälle ja nappikin menee kiinni, mutta on ne vielä niin tiukat, että ei niillä pysty olemaan. Mutta olen huomannut, että paidat eivät enää kiristä niin ja muutenkin on paljon hoikempi olo :)

                              25.12.07      30.1.08     Muutos

                     Paino        60kg              56,4kg         -3,6kg 

                     Vyötärö    84cm             81cm            - 3cm

                     Lantio       95cm             95cm           +-0cm

                     Reisi         59cm             56,4cm        - 2,6cm

Piti käydä puntarissa useamman kerran kun en voinut uskoa tulosta. En ymmärrä miten mun paino on voinut pudota muutamassa päivässä noin paljon! Sunnuntaina punnitsin niin painoin 57.2 ja tänään 56.4, olisin siis laihtunut 800grammaa kolmessa päivässä. Punnitsen kyllä aina iltaisin ja vaikka olen tänään syönyt ja juonut aivan normaalisti niin tulos ei varmaankaan ole tarkin mahdollisin kuin jos punnitsisin aamulla. No katsotaanpas sitten sunnuntaina eli oikeana punnituspäivänä mikä luku sinne puntariin läjähtää :D

Edit: Sunnuntaina paino oli myös sen 56,4